Bezig met laden...
Alt

Welkom bij de GOS: SoftwarePartners Zuid

Waar een klein dorp groot in kan zijn. Wist u dat een groot deel van de automatisering (niet-medische gedeelte) van het Zuyderlandziekenhuis, voorheen Atrium, ontworpen is en bijgehouden wordt door een bedrijf uit Schimmert? En dat al meer dan 32 jaar. Verrassend toch?

MAAK KENNIS MET SOFTWAREPARTNERS ZUID

SoftwarePartners Zuid
Trichterstraat 33a
6333AD Schimmert 

045-404 24 40
SoftwarePartners Zuid bv (spz.nl)

 

Maria Fuchs is eigenaar van SoftwarePartners Zuid. Zij is direct na haar HTS-opleiding bouwkunde ingesprongen op de toen in opkomst zijnde digitalisering. Aanvankelijk lag het accent op automatisering in de bouw, van bestek- tot autocadapplicaties. Al gauw kwamen er meerdere automatiseringsopdrachten in beeld, waaronder het Atriumziekenhuis, waarbij ze furore maakte met een eigen geschreven applicatie voor het beheer en onderhoud van apparatuur. Die applicatie functioneert heden ten dage nog steeds naar tevredenheid bij het inmiddels gefuseerde Zuyderland ziekenhuis.

SoftwarePartners Zuid  bestaat uit vier man, waaronder Maria zelf. Samen leveren ze maatwerk aan een breed scala van bedrijven, waaronder ziekenhuizen en wondcentra, notariskantoren, een leverancier van duurzame dak producten,  een verffabrikant, schoonmaakbedrijf, thermische isolatie en ga zo maar door.

Bieden standaard softwarepakketten niet wat een bedrijf zoekt, dan is SoftwarePartners Zuid de aangewezen partner die een oplossing kan bieden. Uitgangspunt daarbij is het werkproces te optimaliseren zonder de werkstructuur om te gooien. Luisteren naar de klant en meedenken in het optimalisatieproces zijn hierin de sleutelwoorden.

Maria was jaren met haar bedrijf in een van de ruimtes van het voormalig bedrijfspand van WML in de Steeg gehuisvest. Nadat New Energy Systems het pand heeft overgenomen, is Maria in 2020 verhuisd naar haar nieuwbouw aan de Trichterstraat 33a.

BBeterzorg India

Maria Fuchs is samen met haar partner Sean Vermeulen van Visie-tatie sponsor van ‘BBeterzorg India’, de stichting, waar Sean de rol van voorzitter vervult, die het mogelijk maakt dat verpleegkundigen in India goed en mooi werk kunnen doen met backup uit Nederland. Maria heeft voor de stichting een wondregistratie systeem opgezet.

Als de Indiase verpleegkundigen in hun dagelijks werk patiënten met wonden bezoeken, maken ze daarvan foto’s en een gedetailleerde beschrijving. Die informatie wordt vervolgens ingegeven in het wondregistratiesysteem waarna een analyse wordt gemaakt van de wond en een behandelplan kan worden opgezet. Dit onder expertise van een Nederlandse wondverpleegkundige.