Bezig met laden...
Alt
Alt

Alt

Langstraat 86
6333 CL Schimmert
+31 6 3000 54 38
info@nikiz.nl

 

NIKIZ Interieurbouw; denken in oplossingen

Als je nieuw in een huis komt wonen of je wilt eens wat anders met je inrichting en je hebt twee twee linkerhanden, dan heb je hulp nodig. In Schimmert hoeft dat geen probleem te zijn, want er zijn genoeg handige vakmannen om je op je wenken te bedienen en je huis in een paleisje om te toveren.
Een van die specialisten met gouden handjes is Niki Schmeetz met zijn bedrijf Nikiz interieurbouw.

We zoeken Niki op in zijn werkplaats in Meerssen waar hij net de laatste hand legt aan een badkamermeubel. Een fraai stukje handwerk voor een klant uit Beek. Het blijkt dat Nikiz klanten in de hele regio heeft, allemaal via horen zeggen. Een van de leukste opdrachten was die iemand uit Valkenburg, die wat keukentjes gemaakt en geplaatst wilde hebben in zijn vakantieverblijf in Italië. Niki: “Daar hebben we ook nog een leuke vakantie aan over gehouden.”

Geboren in Geleen, is Niki Schmeetz op een paar maanden na is opgegroeid in Schimmert. Al op 15 jarige leeftijd was hij aan het poetsen bij Soons Interieuwbouw. Hier startte hij (na wat omzwervingen onder andere bij Oscar Chiaradia) ook zijn werkzame carrière om vervolgens, na 12 leerzame jaren, eind 2016 zijn eigen Nikiz Interieurbouw te beginnen. Niki: “Ik heb het altijd goed naar mijn zin gehad bij Soons. Ik zat er in de buitendienst. Dat betekende dat je op locatie plaatste wat andere hadden besproken, bedacht en voorbereid. Als eigen baas ben je verantwoordelijk voor het hele proces. Van het doorspreken en adviseren tot de oplevering zelf. Dat geeft mij toch meer voldoening.”

De inrichting van een Skybox bij Fortuna, een ombouw van een verwarming, een inrichting van een winkel of restaurant, maar ook een tafel voor in de woonkamer of een complete keuken: Niki draait er zijn hand niet voor om en heeft er plezier in om het te maken. Af en toe springt er eens een opdracht uit zoals de bar van Kasteel Limbricht of een complete inrichting van een appartement in Valkenburg, maar eigenlijk doet hij al zijn werk met evenveel enthousiasme en plezier.