Bezig met laden...
Alt

Ilse en André van MBK Transport en Expeditie

Alt

Alt


MBK Transport en Expeditie

Rozemarijnstraat 15A
6333 BT Schimmert
+ 31 45 52 44 9 00
 
info@mbktransport.nl

MBK Transport en Expeditie:
‘Alles gebeurt met de telefoon’

Vanaf eind vorig jaar werken ze vanuit Schimmert, Ilse en André Eijssen-Knols. Als expediteur heb je eigenlijk niet meer nodig als een telefoon, een keukentafel en een computer. Die hebben ze, weliswaar in een professionele setting, gevonden in de Steeg in Schimmert.

Bij de woorden Transport en Expeditie verwacht je in eerste instantie een enorm wagenpark aan te treffen. Bij MBK staat een fiets en een personen auto voor de deur. Ilse: “Een expediteur is iemand die gespecialiseerd is om het vervoer van goederen in goede banen te leiden. Een expediteur voert het vervoer zelf niet uit, maar zoekt naar de meest efficiënte wijze om goederen voor een andere partij te vervoeren. In ons geval doen we dat voor de grotere en kleinere bedrijven in Zuid-Limburg. De 7 Chemelot-bedrijven zijn bijvoorbeeld goede klanten voor het vervoer van granulaat.”

André vult aan: “Per week vervoeren we zo’n 120 vrachten in Duitsland en de Benelux en werken daarbij samen met een aantal vaste vervoerders. Je moet het zo zien: Wij nemen de opdracht op contractbasis aan en verzorgen vervolgens dat de vracht op tijd wordt gehaald en/of gebracht, inclusief alle administratieve rompslomp. Dat betekent dat we 24/24 bereikbaar en beschikbaar moeten zijn voor als er eens een keer iets niet helemaal goed gaat.”

Ilse en André hebben MBK in 2015 overgenomen van de vader van Ilse. Het bedrijf was toen nog gevestigd in Nuth. Ilse: “Ik kom eigenlijk uit de zorg, maar de onregelmatigheid en hoe het er tegenwoordig aan toe gaat, hebben mij er toe gebracht om te switchen. Elf jaar geleden ben ik bij mijn vader begonnen en ik heb er nog geen moment spijt van. Het werk zit me in de genen, ik ben een regelneef die graag iedere uitdaging aangaat. Door verandering in de bedrijfsvoering waren we op zoek naar een ander kantoor, dit hebben we gevonden in Schimmert. We wonen er al ons hele leven en het voelt dan ook als thuiskomen.”

De vader van Ilse werkt nog steeds mee in het bedrijf en ook de zus van Ilse draait nog anderhalve dag per week mee. Met hun vieren zijn de lijnen kort en staan ze klaar voor iedere uitdaging. ‘Nee’ verkopen doen ze niet gauw en de service is hoog. Daar ligt de kracht van MBK-Schimmert