Bezig met laden...

Bie Oss: Jeanine Gardeniers en Pamela Cremers

Alt

Alt

Tijdens haar werk in de keuken kreeg Jeanine ineens een ingeving hoe de brasserie moest gaan heten: Bie Oss. Ja, met twee ss-en. Voor ze met de naam aan de slag ging, is ze eerst even bij de pastoor (van Oss) langs geweest om zijn mening hierover te polsen. Die was gelijk enthousiast en zag duidelijk de logica achter de naam. De Bie(en) (bijen, werkvolk) en de Os(s) in de vele kribjes van de pastoor aanwezig. Tja, Schimmertse logica!

Jeanine Gardeniers  en Pamela Cremers, eigenaren van Brasserie Bie Oss, voelen zich als een vis in het water in de ‘huiskamer van Schimmert’. Sinds maart 2018 zijn ze de uitbater van het gemeenschapshuis en daarmee is Schimmert een initiatief rijker dat een aangename aanvulling biedt op het ‘Schimmert-gevoel’.

De Schimmertse Jeanine kent een kleurrijke loopbaan. Met haar koksopleiding ooit begonnen in sterrenrestaurants als de Dillegaard en de Boterbloem maakte ze destijds een wonderlijke carrière-switch naar gastvrouw bij de Rabobank. Dat liep zo omdat Rabodirecteur (Mat Salden) haar dat tijdens een etentje in de Dillegaard gewoon vroeg. ‘Waarom ook niet’, dacht Jeanine, om vervolgens jarenlang als gastvrouw te fungeren. Bedrijvig als ze is, pakte ze de opstap naar Rabo Zakelijk met beide handen aan om zo ook als ondernemer ervaring op te doen.

Maar haar koksdiploma bleef toch jeuken in haar binnenzak. Vijf jaar geleden koos ze er voor om boven de manege in Vaesrade een klein restaurant op te zetten. Al haar ervaringen kwamen daarbij goed van pas. Het restaurant was dan ook van meet af aan een succes  Jeanine: ‘Eigenlijk kon ik het werk al binnen drie maanden nauwelijks meer aan, zo goed liep het. Ik was dan ook blij dat mijn zakenpartner Pamela Cremers op het toneel verscheen. Pam heeft onder andere ervaring in het slagers- en groentevak. Een mooie aanvulling op mijn kennis en kunde.‘

Pamela: ‘Jeanine en ik kennen elkaar uit Nuth, we waren verder geen vriendinnen maar we kenden elkaar uit het dorp. Tijdens een toevallige ontmoeting met Jeanine raakten we aan de praat over haar huiskamerrestaurant in Vaesrade . Ze gaf aan wel wat hulp te kunnen gebruiken en zo ben ik haar in de weekenden gaan helpen. Na een half jaar zijn we eens gaan brainstormen en hebben we besloten om samen verder te gaan.’

Al gauw deed zich de gelegenheid voor om in Ulestraten een brasserie te beginnen, inmiddels bekend als Brasserie Brocante. Tegelijkertijd begonnen de eerste contouren van het plan voor een nieuw gemeenschapshuis in Schimmert zich af te tekenen. Pamela: ‘We hebben ons destijds gelijk gemeld als belangstellende voor de uitbaterij. Maar omdat we daar heel lang niets meer op hoorden, verflauwde onze belangstelling. Tot we eind 2017 werden benaderd  met de vraag of we nog interesse hadden. Daar moesten we toch even over nadenken, we hadden immers al een brasserie in Ulestraten.’

Het moge duidelijk zijn hoe de beslissing is gevallen. Jeanine en Pamela: ‘We hebben de uitdaging met tweehanden aangegrepen. Precies een jaar geleden zijn we dit avontuur aangegaan. We zijn enorm trots dat we dit samen met ons geweldige team kunnen doen en we hopen dit nog lang te mogen voortzetten.’ 

De brasserie is een mooie aanvulling voor Schimmert en  het concept van de brasserie sluit naadloos aan bij het vertrouwde Schimmertgevoel. ‘We willen met Bie Oss de huiskamer van het dorp zijn, waar iedereen zijn ideeën en creativiteit kwijt kan. Oud, jong, ondernemer, vereniging, iedereen moet zich bij ons thuis voelen. We houden van iedere gast een beetje.’